EL RACÓ DE LLEVANT: PORT NATURAL


AMSFG. Fons Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Autor: Desconegut.El racó de Llevant ple de treballadors realitzant feines de càrrega i descàrrega de mercaderies d’una barca de mitjana (1899 – 1905).

  La badia s’havia utilitzat com a port natural ja des de l’antiguitat. Al segle XV, Ferran II el Catòlic va autoritzar la construcció del moll medieval i, al segle XIX, es va demanar en diverses ocasions la construcció d’un dic per protegir la badia. El 1904 es van començar les obres del port modern, inaugurades per Alfons XIII. La construcció va acabar el 1918, però el 1920 encara s’hi van fer algunes obres. Fins aleshores, era habitual veure com els camàlics feien la càrrega i descàrrega dels vaixells al racó de Llevant.



AMSFG. Fons Josep Colomer. Autor: Desconegut.
El racó de llevant amb els norais en primer terme. Al fons, la platja amb els llaguts dels pescadors i les xarxes esteses a la sorra (1920 – 1928).
AMSFG. Fons Santiago Güitó. Autor: Desconegut.
Quadre del pintor Pons Martí representant el racó de llevant. A la dreta, el llum de petroli que servia de far als mariners (1850 – 1900).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada